BETERapp reviews!

 


BETERapp reviews!

  23/04/2015      Over de BETERapp     Geen reacties


Zoals we al vertelden, dingen we met de BETERapp mee naar de ‘Health app award 2015’. Op 20 april werd bekend gemaakt welke 20 van de 55 apps door mochten naar de volgende ronde en wij waren er daar één van! We hebben nog niet gewonnen, maar voelen ons zeker al een winnaar door het lezen van alle mooie reviews die jullie voor ons hebben achtergelaten. Heb je nog niet gestemd? Wacht dan niet langer!

Wat jullie zeiden over de BETERapp

Karin – dinsdag 14 april 2015 07:24
Ik gebruik de app al sinds september 2014. Het is mijn dagboek geworden. Elke dag geef ik aan hoe het ging met de gekleurde balkjes. Ik heb al een behoorlijke geschiedenis opgebouwd waardoor ik mijzelf nog beter heb leren kennen. Ik vind het een hele fijne app.

Kirsten – donderdag 16 april 2015 10:04
Ik gebruik de app met de jongeren uit de jeugdzorg waar ik mee werk. Ze kunnen zelf actief aan de slag met hun doelen en ik kan op afstand hun stemming monitoren. Ik heb dus veel meer inzicht in veel minder tijd dan wanneer ik alle jongeren steeds face to face zie. Ook het monitoren van medicatiegebruik (bv voor depressie of psychose) is heel duidelijk doordat cliënten elke dag scoren, het is veel minder een moment opname dan wanneer ze eens per twee weken bij de psychiater zitten. Ook fijn dat cliënten de regie in eigen hand hebben en zelf kunnen bepalen welke hulpverlener of wie in hun netwerk ze inzetten. Een nieuwe vorm van hulpverlenen waarbij we geen plannen meer schrijven over de cliënt die in de kast blijven liggen maar cliënten zelf hun doelen stellen en dagelijks mee bezig zijn. Makkeleijk en simpel in gebruik.

Timo van Kempen – donderdag 16 april 2015 11:59
De BETERapp is een heel goede ondersteuning bij mijn werk als riunningtherapeut. Ik begeleid mensen met spanningsgerelateerde klachten in een pprogramma waarin (hard)lopen wordt gecombineerd met ontspanningstechnieken. Dankzij de BeterApp kan ik, naast de wekelijkse trainingen, dagelijks met de clienten afstemmen en kijken hoe de voortgang is. De BeterApp is gebruiksvriendelijk en geeft snel en overzichtelijk weer hoe de voortgang is van een client. Deze registreert dagelijks een aantal activiteiten (zoals hardlopen, het doen van ontspanningsoefeningen, gezond eten). Hierdoor ontstaat voor de client stimulans om de oefeningen vaak te doen en ontstaat op de continuiteit. Dat werkt motiverend want het wordst ook duidelijk dat er sprake is van vooruitgang. Clienten kunnen mij via de BeterApp ook gericht vragen stellen, en op die manier kan ook heel specifiek tussentijdse dagelijkse begeleiding op afstand worden gegeven. Voor mij als hulpverlener kan ik zo ‘vinger aan de pols’ houden en de client heeft als voordeel dat hij op eenvoudige manier snel en efficient individuele vragen kan stellen en zo het optimale uit zijn begeleiding kan halen.

Timo van Kempen
runningtherapeut Dynamos

Cornelis Peters – donderdag 16 april 2015 13:17
De BETERapp gebruik ik sinds enkele maanden en is niet meer weg te denken uit mijn praktijk. De grote voordelen laten zich raden. Ik gebruik de App om mijn clienten te ondersteunen en te begeleiden waar en wanneer zij maar willen. In overleg kan dit dagelijks of wekelijks. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat maar dat er iemand is die je steunt is voor mijn clienten de grootste reden om mee te doen. Daarnaast is de ondersteuning prima geregeld. Erg persoonlijk en altijd correct. Ik vind het een aanrader.

Lisa – vrijdag 17 april 2015 10:01
Ik werk met jongeren uit de jeugdzorg en de BETERapp leek mij een simpele en laagdrempelige manier om jongeren zelf over hun doelen na te laten denken, wat voor activiteiten willen ze inzetten om dit doel te bereiken? In de BETER app kunnen ze makkelijk bijhouden en zien in hoeverre ze doelen al behaald hebben en omdat ze hun stemming kunnen bijhouden, geeft dit ook aanknopingspunten wat maakt dat ze zich de ene dag beter voelen dan de andere. Wat was er dan anders? Ideaal is dat de app aan anderen gelinkt kan worden, zo heb ik meer zicht op hoe het gaat ook als we elkaar een keer niet zien of spreken. Ook biedt het mogelijkheden om elkaar aan te spreken, waardoor ik (of iemand anders waarmee ze gelinkt zijn, denk leeftijdsgenoten of ouders) zo nu en dan een motiverend bericht kan sturen. Ik heb de app nu een aantal weken zelf geprobeerd (mij helpt het onthouden activiteiten te ondernemen die belangrijk voor mij zijn maar die er door drukte nog wel eens bij in schieten) en ik heb het inmiddels bij enkele jongeren geïntroduceerd. De eerste reacties zijn positief, het gebruik wijst voor zich, de jongeren kunnen er zelf mee aan de gang en doordat het op hun telefoon staat hebben ze deze vrijwel altijd bij zich.

Donnalee – vrijdag 17 april 2015 12:03
Ik heb al erg veel pogingen gedaan om een dagboek bij te houden, maar die pogingen gingen steeds mis. Nu lukt het me wel om elke dag iets te schrijven omdat je de app steeds bij de hand hebt. Door de overzichten zie je snel hoe het ervoor staat wat me motiveert om door te gaan. Echt een hele handige app die past bij de tijd van nu.

Marcel – zondag 19 april 2015 22:54
BETER stelt de cliënt in staat daadwerkelijk de regie te nemen bij zijn herstel, daarbij geholpen door zelf te benaderen online hulpmiddelen, lotgenoten, mantelzorgers en experts. Een prachtige en krachtige app, perfect passend in de huidige tijd!

Martin Kok – woensdag 29 april 2015 13:34
Vanuit zorg geredeneerd is de BETERapp een mooi instrument om de regie meer bij de klanten te kunnen leggen. Ik zie daar een mooie toekomst in het verschiet. Door de BETERapp ontstaat meer bewustwording zodat zij zelf actie kunnen ondernemen en minder afhankelijk worden van professionele hulpverlening! Doel is natuurlijk om met zo min mogelijke professionele zorg zo optimaal en zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.