Privacy is nu eenmaal een MEGA-ding in de zorg

 Onlangs werd Mike van Holsteijn al geïnterviewd voor de Health App Award 2015. Ook Lennard van der Poel werd niet kort daarvoor ondervraagd voor een artikel in het Motivator Magazine van Motiv.

“We hebben veel advieswerk verricht, vooral op het gebied van zorgpaden”, concludeert Van der Poel. En getuige de lange lijst met klanten niet zonder succes, zo moet ook de Bloei-directeur beamen. “En toch waren we er zo’n twee jaar geleden een beetje klaar mee”, zo klinkt het bijna als een ontboezeming. “Dat advies is leuk, maar het verandert niets. Het is allemaal in de marge, een soort van suboptimalisatie. We zien dagelijks in het nieuws dat er in de zorg grote problemen zijn, en die los je niet op met zorgpaden.”

“Misschien heeft het iets met de leeftijd te maken hoor, maar we willen nu echt het verschil gaan maken. We willen iets achterlaten”, vervolgt Van der Poel. Om het verschil te kunnen maken, is het volgens de directeur nodig om de zaken om te draaien. “Wij geloven in het omdraaiingsprincipe”, zo zal hij tijdens ons gesprek dan ook meerdere keren verklaren. Niet de hulpverlener, maar de patiënt moet de regie krijgen over zijn eigen herstel. “De focus ligt nu nog heel erg op het ‘zorgen voor’ de patiënt; die focus moet verschuiven naar ‘zorgen dat’ de patiënt zijn leven weer op kan pakken. Als de patiënt de regie krijgt, krijgt hij ook zelfvertrouwen en zelfvertrouwen is medicijn nummer één.”

Lees het hele artikel ‘Privacy is nu eenmaal een mega-ding in de zorg!