HVO Querido: ‘Beter af met de BETERapp?’

 Op 12 januari is bij HVO-Querido een pilot van drie maanden gestart met de BETERapp. In deze proef krijgen zes cliënten van onze afdeling Discus een tablet met daarop de BETERapp. Discus heeft zes cliënten, drie mannen en drie vrouwen, gevonden die open staan voor iets nieuws en willen experimenteren met de BETERapp. Mensen die hun herstel willen ondersteunen door dagelijkse zaken te monitoren en te communiceren.

Persoonlijk begeleider Floris Baartscheer is bij Discus een van de initiatiefnemers van dit experiment en vertelt enthousiast waar het om gaat en wat de cliënt er aan heeft. ‘Stel ik ben klant en ik wil meer grip krijgen op mijn alcoholgebruik. Wekelijks spreek ik mijn begeleider en dan wil mijn geheugen het wel eens laten afweten wat de halve liters betreft. Als ik nou eens dagelijks bij zou houden hoeveel ik drink en daaraan wordt herinnerd wordt door een apparaatje dat mij een reminder geeft. En stel dat mijn begeleider mee zou mogen kijken en mij feedback geeft op wat ik doe of niet doe? Zou dat mij niet helpen?

Of stel dat je last hebt van wisselende stemmingen. De ene dag zie je het helemaal zitten, de andere dag is het zo grauw als een onweerslucht. Achteraf weet je niet meer wanneer je wat voelde. Met de BETERapp kun je jouw stemming bijhouden en daar een cijfer aan  geven. De app communiceert dagelijks met je begeleider. Die kan de ontwikkelingen volgen en kijken hoe hij daarin het beste ondersteuning kan bieden. En als het echt niet goed gaat, kan de begeleider snel contact met de cliënt opnemen.

Lees het volledige artikel op de website van HVO Querido!