HVO Querido: ‘Als ik het heb opgeschreven, ben ik het kwijt’

 Begin dit jaar zijn zes cliënten van onze afdeling Discus een proef gestart met de BETERapp, een soort dagboek waarin zij hun stemming scoren en bijhouden welke doelen zijn behaald. Hoe verloopt deze test? Bij wijze van tussenstand een gesprek met Nanda, een van de deelnemers.

Ik schrijf per dag op mijn tablet op wat ik heb gedaan, hoe dat is gegaan en hoe ik me voel,’ vertelt Nanda (1957) in haar gezellige, overvolle woning. Na de mavo volgde zij een opleiding tot stenotypiste en werkte als administratieve kracht bij diverse banken en andere kantoren en vooral lange tijd bij het ziekenfonds.

Ik woon hier nu acht jaar en ik woon hier prima hoor, maar het is nog altijd niet mijn thuis, dat is gewoon een gevoel. Thuis is voor mij nog steeds bij mijn moeder, die woont hier om de hoek, ik ben haar mantelzorger. Ik heb een zoon van 26, die woont nu op zichzelf, dat is goed.’

Lees meer over het verhaal van Nanda op de website van HVO Querido!