Symposium GGZ Delfland

 


Symposium GGZ Delfland

Symposium GGZ Delfland

  20/12/2013      Evenementen     2 reacties


Op vier december, op de avond voor pakjesavond, vond in Delft het Symposium GGZ Delfland plaats. Marianne Mulders en Lennard van der Poel werd de schone taak toevertrouwd om een deel van de avond te vullen met een workshop over BETER. Tot twee keer toe!

Marianne Mulders is nauw betrokken bij de ontwikkeling van BETER. Zij heeft jaren in de GGZ gewerkt en gezien hoe professionals tobben met de ingewikkelde dossiers en met het zoeken naar de juiste informatie over hun cliënten. Ze opent de workshop met een persoonlijk verhaal. Marianne gaat tegenwoordig met haar eigen zorgdossier op pad. Ze heeft aan den lijve ondervonden dat er een hoop mis kan gaan als de juiste informatie niet beschikbaar is op het juiste moment. Voor haar liep het bijna mis door een verkeerde cocktail van medicijnen tijdens een bezoek aan de eerste hulp. Vanaf dit moment heeft zij zelf de regie genomen over haar dossier en de zorg dat de juiste informatie altijd beschikbaar is wanneer zij het nodig heeft. Eigen regie is een belangrijk uitgangspunt van BETER.

Lennard presenteert het BETER concept. Het concept is opgezet door opnieuw na te denken over hoe de zorg eruit zou moeten zien. De nieuwe mogelijkheden die anderen er in zien zijn uiteenlopend. “Dit is een mooi middel voor de BASIS GGZ cliënten om op een laagdrempelige manier een vinger aan de pols te houden!”, zegt de één enthousiast. Bij de ander gaan de ogen glinsteren door de gedachte aan wat BETER voor de multi problem gezinnen in de gemeente kan betekenen: “het hele gezin bijgeschakeld en in staat elkaar BETER te helpen!” De derde begint te glimlachen en ziet BETER gebruikt worden als middel in de kliniek, zodat verplegers onderling de communicatie BETER op orde krijgen. “Het hele netwerk en wat zij doen voor iedereen inzichtelijk maken. BETER kan eigenlijk niet!


2 Responses

 1. Jannie Oosting schreef:

  Ik vind dit een goed en interessant initiatief. Zijn er beeldend therapeuten bij betrokken en zo ja, wie?
  Ik ben benieuwd!
  Hartelijke groet,
  Jannie Oosting

 2. Bloei schreef:

  Hallo Jannie, dank voor je reactie. Er zijn nog geen beeldend therapeuten bij betrokken. Heb jij zelf interesse?