Ervaringen professional: “Mijn werk is een stuk prettiger geworden”

 Als behandelaar merk ik dat, vanwege het simpele feit dat een cliënt zélf aan de slag gaat met de BETERapp, hij zich meer betrokken en verantwoordelijk voelt voor het formuleren van een helder en haalbaar doel. Hetzelfde geldt voor de activiteiten die een cliënt onderneemt. Door de opbouw van de app wordt een cliënt aan het denken gezet; wat ga ik eigenlijk ondernemen om mijn doel te bereiken, hoe vaak ga ik dit doen en wie betrek ik hierbij? Vragen die natuurlijk altijd al aan de orde kwamen, maar ik heb ervaren dat de focus lijkt te zijn verschoven naar de cliënt en dit werkt positief door op de motivatie.

Mijn werk is een stuk prettiger geworden, omdat ik ook buiten onze afspraken om weet of de cliënt op de goede weg zit of niet. Dagelijks wordt de stemming gescoord en de uitgevoerde activiteiten geregistreerd, dit vertelt mij of de cliënt actief aan de slag is en of de cliënt wellicht een steuntje in de rug kan gebruiken. Dit kan ik dan bieden door een notitie te maken, met hierin bijvoorbeeld wat tips. Ook geeft het mij informatie over de motivatie van de cliënt om aan zijn herstel te werken. Vroeger gebeurde het nog weleens dat tijdens een sessie bleek dat een cliënt de boel de boel liet. Door BETERapp ben ik hier tussentijds van op de hoogte en begeleid ik de cliënt in dit proces op het moment dat daar behoefte aan is en niet pas achteraf.

De notities gebruik ik om een korte samenvatting te geven van hetgeen besproken is tijdens de sessie. Dit is zowel prettig voor de cliënt als voor mijzelf. Het zorgt ervoor dat ik in korte en heldere steekwoorden de voortgang beschrijf, waar een cliënt vervolgens op kan reageren. Binnenkort wil ik de rollen omdraaien en de cliënt zelf een samenvatting laten maken, benieuwd wat dat gaat opleveren!

Leonie Dijkhuizen – Therapeut – HypnoDenHaag.nl


One Response

  1. […] Leonie Dijkhuizen: “Als behandelaar merk ik dat, vanwege het simpele feit dat een cliënt zélf aan de slag gaat met de BETERapp, hij zich meer betrokken en verantwoordelijk voelt voor het formuleren van een helder en haalbaar doel. Hetzelfde geldt voor de activiteiten die een cliënt onderneemt. Door de opbouw van de app wordt een cliënt aan het denken gezet; wat ga ik eigenlijk ondernemen om mijn doel te bereiken, hoe vaak ga ik dit doen en wie betrek ik hierbij?” Lees meer op BETERapp.nl. […]