De USP’s

 

Één van de belangrijkste uitgangspunt van BETER is ‘Kracht in eenvoud’. Wat de BETERapp verder zo bijzonder maakt?

Op de mobiel
De BETERapp voor de cliënt is ontworpen met de mobiel als uitgangspunt. We zijn verslaafd aan ons lievelingsapparaat en we hebben het altijd bij ons. En op die mobiele telefoon is geen ruimte voor complexiteit. De focus ligt op eenvoud en de kern van het zorgproces, zodat hulp altijd binnen handbereik is.

Herstelvisie en cliëntregie
BETER is gebaseerd op de herstelvisie en het uitgangspunt dat een cliënt eigen regie moet kunnen voeren over zijn zorgproces. Wat we ook doen, we zorgen dat een cliënt het centrum van zijn eigen zorguniversum wordt. Zo ontvangt de cliënt als vanzelfsprekend EPD informatie op zijn mobiel, kan de cliënt zélf bepalen met wie hij deze informatie deelt en kan hij zélf bepalen wie hij bijschakelt (of ontkoppelt). De app is volledig met deze visie in gedachten ontwikkeld. De cliënt is de baas.

Eenvoudig inzetbaar
De cliënt en de hulpverlener kunnen direct aan de slag. Er is geen instructie of scholing nodig, het is een kwestie van inloggen en aan de slag gaan. De beste stap voorwaarts is ‘het gewoon gaan doen’. Probeer het vandaag nog.

Flexibel instelbare doelen
Geen 15.000 apps per doel, maar één app voor 15.000 na te streven doelen. Of je nu de marathon wilt gaan lopen, een nieuwe baan zoekt of beter wilt leren omgaan met stemmingswisselingen; zowel somatische als psychische doelen worden ondersteund door de BETERapp.

Veilige data en een veilig koppelproces
Zolang er geen koppeling bestaat tussen de BETERapp van de cliënt en die van de behandelaar, staat informatie alleen op de telefoon van de cliënt opgeslagen. Het wordt niet op servers bewaart, het staat alleen op die telefoon. Veiliger kan bijna niet. Zodra een vriend of professional bij wordt geschakeld, moet de data worden verzonden en opgeslagen. Het verzenden gebeurt via een extra beveiligd proces. De cliënt bepaalt wie hij toegang geeft tot deze data en wie kan meekijken. Om deze toegang te geven is persoonlijk afspreken noodzakelijk, zodat er geen kans bestaat om per ongeluk de verkeerde persoon toegang te verlenen. De data wordt daarna opgeslagen op streng beveiligde BETER servers in Nederland. De informatie uit het EPD blijft in het EPD. Dat wordt uitgelezen, maar niet opgeslagen.

Gelijkwaardigheid cliënt en hulpverlener
Een cliënt kan zelf direct met de app aan de slag, de hulpverlener hoeft de app niet voor hem of haar aan te zetten. De cliënt en de hulpverlener bepalen gezamenlijk hoe ze de app zullen gebruiken.

Netwerk inzichtelijk
Via de app maakt de cliënt zijn professionele en informele netwerk inzichtelijk. Bijgeschakelde helpers kunnen zien wat de ander doet en zo dubbel werk voorkomen of elkaar juist versterken.

Koppeling EPD
Door de koppeling met het EPD wordt het mogelijk om de cliënt automatisch toegang te geven tot notities uit het dossier over de cliënt. Voor de hulpverlener wordt het mogelijk om BETER als gebruiksvriendelijke schil om het EPD te gebruiken.

Gunstige prijsstelling
Voor cliënten en mantelzorgers is de BETERapp gratis. Voor instellingen is de BETERapp € 100,- per behandelaar per jaar. Je betaalt niet extra per cliënt. Je kunt ook aan de slag met BETER door gebruik te maken van ons kennismakingsaanbod; start een pilot van 10 weken, met 10 hulpverleners en 10 cliënten voor de vaste prijs van € 2.500,-.

Bekijk de video waarin Mike van Holsteijn op overtuigende wijze de businesscase voor mHealth schetst. ‘Het moest een smartphone worden en waarom? U kunt niet meer zonder dat ding.‘