De kracht van de BETERapp

 

DE KERN VOOR DE CLIËNT

Activeren en richten

Samen met mijn hulpverlener stel ik in de BETERapp mijn doelen in. Deze verdwijnen daardoor niet in een EPD waar ikzelf niet meer bij kan, maar blijven altijd bij mij, op mijn telefoon. Door de activiteiten die ik uitvoer om mijn doel(en) te behalen, ben ik elke dag met mijn herstel bezig. Bewust. Betrokken. Gericht.

Monitoren en leren

Elke dag houd ik bij hoe het met me gaat en of ik aan mijn doel heb gewerkt. Er ontstaat inzicht. Inzicht in wat mij helpt, inzicht in waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop, inzicht in wanneer ik een extra duwtje in de rug nodig heb. Kortom, inzicht in mijzelf. Daardoor  leer ik hoe ik het beste met mijn problemen om kan gaan.

Verbinden en versterken

Mijn familie en vrienden zijn mijn persoonlijk vangnet. Daarnaast kijkt er een professioneel netwerk met me mee, bestaande uit mijn huisarts, mijn fysiotherapeut en mijn psycholoog. Met de BETERapp verbind ik mijn netwerk met elkaar en volgen zij mijn voortgang. Mijn familie en vrienden krijgen inzicht in hoe het met me gaat en wanneer het niet goed met mij gaat. De professionals krijgen inzicht wat de andere professionals voor mij doen. Zo kunnen zij de handen ineen slaan en mij nóg beter helpen.

DE ROL VAN DE HULVERLENER

Dagelijks check ik mijn caseload via BETER en zie in één oogopslagwaar mijn hulp nodig is. Dit stelt me in staat de cliënt direct te helpen op het moment dat het uitmaakt en mijn hulp de meeste waarde toevoegt. Mijn afspraken met de cliënt kan ik  plannen op basis van zijn behoefte en voortgang. Hierdoor bied ik zorg flexibel op maat aan, aangepast aan de behoefte van de individuele cliënt.

DRIE KEER DOELTREFFEND

  • De cliënt: Ik herstel sneller omdat op de juiste moment de juiste zorg geboden wordt en ik word aangesproken op mijn eigen verantwoordelijkheid.
  • De cliënt en hulpverlener samen: We kunnen tijdens een gesprek direct aan de slag omdat ik als hulpverlener goed op de hoogte ben van hoe het ervoor staat met de cliënt.
  • De hulpverlener: Ik stimuleer de cliënt met zijn herstelgerichtheid; de cliënt houdt  zelf zijn eigen doelen en activiteiten (behandelplan) bij op zijn mobiel. Met een koppeling  tussen BETER en het EPD wordt deze informatie overgebracht naar het EPD, waardoor mijn registratielast aanzienlijk wordt verminderd.