Samenbrengen van zorg

 

Voor elk onderdeel van je lichaam is er een specialist (long, hart, hersenen, huid). Voor elk probleem is er een specialist (ADHD, overgewicht, kanker, botbreuken). En voor elke fase van je leven kun je bij een andere arts terecht (van verloskundige tot geriater). Maar je hebt maar één lichaam, waarin al deze facetten bij elkaar komen en elk onderdeel effect heeft op alle andere onderdelen.

Jij bent de superspecialist

Naast al deze specialisten is er één superspecialist. Jij! Jij weet veel meer over jouw gezondheid dan iemand in een paar gesprekken te weten zal komen. Helaas werken alle specialisten op andere plekken. En jij hebt waarschijnlijk niet altijd zin of tijd (of bent zelfs niet in staat) om als projectmanager en superspecialist van jouw eigen gezondheid kris kras door het land bij al die specialisten langs te gaan. De BETERapp ondersteunt jou en de andere specialisten hierbij digitaal.

Jij bent de verbindende factor

Jij krijgt zelf de touwtjes in handen. Je houdt gegevens over jezelf bij en deelt dit met de specialisten die je helpen; je geeft hen inzicht in jouw superspecialistenkennis. Andersom werkt het hetzelfde: de specialist deelt zijn specifieke, inhoudelijke kennis over jouw probleem met jou en (als jij dit wilt) de andere specialisten uit je netwerk. Zo komt alle belangrijke informatie bij jou bij elkaar. Jullie kunnen als transparant en samenwerkend team zorgen dat jij zo snel mogelijk weer gezond wordt en blijft.

Bekijk de video van Mike van Holsteijn waarin hij vertelt over de evolutie van ‘patiënten’.

 

De nieuwe wereld

We bevinden ons in de grootste transitie van de afgelopen 100 jaar. Op naar het nieuwe wereldbeeld dat Jan Rotmans schetst, ook in de zorg.