BETER voor jou en mij

 


BETER voor jou en mij

  29/10/2013          Geen reacties


Stel met de BETERapp je doelen in waaraan je gaat werken en deel deze met de mensen die je hierbij steunen.
Lees ook ‘Ervaringen cliënt: “BETERapp is trouwe vriend.‘ en ‘Gebruikerservaring – Big sister is watching you.

 
Kiki

Kiki is aan het afvallen

Dit keer gaat ze het serieus aanpakken. Ze vraagt een vriend om hulp, als stok achter de deur en in overleg met haar diëtist heeft ze een plan gemaakt om op een goede manier kilo’s kwijt te raken. Dit plan gaat niet alleen over minder en gezonder eten maar ook over gezonder leven. In de BETERapp houdt ze bij hoe vaak ze sport en hoe ze zich voelt. Haar vriend en diëtist volgen haar met hun BETERapp. Op de momenten dat de verleiding om niet te gaan sporten of om toch die reep chocolade op te eten het grootst is, helpen haar coaches haar hier weerstand aan te bieden. Haar coaches steunen haar op de momenten dat zij dit het hardst nodig hebt.

Arjen

Arjen is vaak angstig

Hij heeft eens in de twee weken een afspraak met zijn psycholoog. Zij bespreken dan hoe het met hem gaat en hoe hij met zijn angst om te reizen om kan gaan. De gesprekken zijn fijn maar tussen de gesprekken door heeft Arjen nog te vaak momenten waarop hij behoefte heeft aan contact. Samen met zijn behandelaar heeft hij een plan gemaakt om in kleine stapjes zijn reisangst te overwinnen. In de BETERapp heeft hij als doel opgenomen om drie keer per week om met de bus van huis naar school te gaan. Hij beschrijft dagelijks in de app zijn angstige en vrolijke gedachten en hoe het die dag ging. Zijn behandelaar volgt hoe het met hem gaat via zijn BETERapp en reageert dezelfde dag nog op een spannende gebeurtenis. De coaching tussen de afspraken door geeft Arjen net dat beetje extra rust om positief aan zijn doelen te blijven werken.

Maarten

Maarten is aan het revalideren

Na een ongeluk moet hij opnieuw leren lopen. Dit is een erg zware opgave zeker omdat hij weet dat hij nooit meer helemaal de oude wordt. Het is belangrijk om positief te blijven en stap voor stap verder te komen. Vooral zijn dagelijkse oefeningen zijn belangrijk. De BETERapp helpt hem om actief te blijven. Omdat niet alleen zijn revalidatiearts maar ook zijn vrienden hem volgen via de BETERapp krijgt hij veel positieve reacties als hij goed bezig is. Als het even tegenzit is een steunende opmerking nooit ver weg. Hij vindt het leuk om te zien dat hij er elke week dat het goed is gegaan een punt bij verdient.

 

Download de Als cliënt aan de slag met de BETERapp.pptx (4,8 MB)

Download de Als cliënt aan de slag met de BETERapp.pdf (2,1 MB)